fredag den 11. januar 2013

Nyt indlæg som opgave 3



VNT opgave 3.

Optakt til dyrehold.

Målet med opgaven er at give børnene et begyndende kendskab til skovens økosystem, og lærer at forholde sig til naturen på en undersøgende måde, og at give børnene nogle sanselige oplevelser, som skabes via de lyde og dufte som opstår når vi færdes i skoven. Tillige giver”ormejagten” også mulighed for motion og samvær.
Opgaven henvender sig til børnehave børn i alderen 3-5 år.

Jeg vælger at se bort fra at min biotop har en afstand til nærmeste børnehave, der gør det umuligt at komme der til uden kørselsomkostninger. Så opgaven bliver fiktiv.
Skoven hvor min biotop ligger er et godt udgangspunkt til, at give børnene nogle erfaringer i at færdes og glædes over naturen. Vi har medbragt et par små og store skovle, så alle kan hjælpe til med jagten på regnorme. Tillige har vi medbragt et par små spande til at opbevarer ormene i, når de skal bringes med hjem.

Børnene får lært om fødekæden, og lidt om skovens økosystem, her ud over får de mulighed for at undersøge og lære om hvordan en regnorm ser ud, hvad den lever af, og hvilken opgave den har som en del af skovbunden. På forhånd har vi lavet et ormeterrarie (se tidligere indlæg) som skal være bosted for de orme vi fandt i skoven. Børnene får dermed muligheden for at følge med hvordan de laver gange og hvad de spiser.




 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar