søndag den 17. februar 2013

Hjemmelavet rygeost:


Rygeost
Der anvendes 1 liter økologisk skummetmælk, 1 dl økologisk kærnemælk og lidt salt.

Skummetmælk, kernemælk og salt blandes i en skål og stilles til syrning ved stuetemperatur i ca. 1 døgn. Herefter hældes den syrnet masse i en sigte som er beklædt med et klæde, og stilles til afdrypning over en skål i køleskabet i ca. et døgn. Tilbage i klædet er nu ostemassen som enten kan blandes med udvalgte krydderier og serveres som krydderost eller massen kan røres nænsomt sammen, smages til med lidt salt og derefter lægges i en trådsigte som forinden er penslet med lidt rapsolie, for at ostemassen bedre kan vendes ud efter rygningen.

Jeg har valgt at ryge osten i en kuglegril. – Fra haven har jeg samlet lidt halmstrå som antændes i bunden af grillen. Ostemassen anbringes lidt højere oppe i grillen. Når der fremkommer en røgudvikling fra den ulmende halm, lægges låget på grillen og rygningen foregår i ca. 5-10 minutter.

Den hjemmelavede rygeost er nu klar til brug.
 
 Skummetmælk, kernemælk og salt blandes i en skål og stilles til syrning
 
 Efter afdrypning er ostemassen i klædet mens vallen er tilbage i skålen.
 
Ostemassen røres sammen
 
 
Det gør ikke noget at halmen er lidt fugtig, det gør at den ulmer længere uden at antænde under rygningen.
 
Ostemassen anbringes i grillen
 


Der ryges
 
 

 
  En lækker cremet rygeost klar til brug.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar